Letterpers & Stadsatelier

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 Reviews)

Van Westreenenstraat 2, 3814 BN Amersfoort, Netherlands

Share via

Eigenaresse en ontwerpster

“Vanaf groep 3 wist ik het al: “ik wil ontwerper worden”. Op de basisschool waren vooral de werkstukken favoriet om te maken en tekende ik volop. Vanaf mijn 14e ben ik gaan schilderen met olieverf zodat ik werd toegelaten op de Kunstacademie ArtEZ. Als een vis in het water heb ik daar 4 jaar dag en nacht rondgelopen. Na een stage bij het grootste ontwerp bureau ter wereld, Pentagram in Londen, heb ik gewerkt bij twee verschillende ontwerpbureau’s in Amsterdam.”

“Op een gegeven moment werd ik zwanger en ik had  een mooi geboortekaartje ontworpen voor mijn dochtertje. Dit wilde ik op een bijzondere manier laten drukken. Mijn Ierse collega wees me op Letterpress, boekdruk wat steeds hipper werd in Amerika. In Nederland kon ik dit nergens vinden. Ik heb toen een kleine Adana handdegel gekocht in Engeland. Een jaar later kon ik zelf mijn trouwkaart gaan drukken. Hier was ik zo enthousiast over dat ik  een blog startte over deze prachtige manier van werken met inkt en letters. De eerste aanvragen kwamen al snel binnen en in no-time kon ik het niet meer alleen aan en vond ik een prachtig plekje in de oude Prodentfabriek in Amersfoort, om verder uit te breiden.”

“Onze kaarten worden nog steeds ambachtelijk gedrukt en elk kaartje wordt naar wensen van de ouders ontworpen. Zo is geen dag hetzelfde en is het altijd weer een uitdaging om een prachtig nieuw ontwerp te maken voor een kindje of een bruidspaar.”

“Daarnaast ben ik in 2020 gestart met het Stadsatelier waar we les geven in de oude grafiek technieken aan basisscholen maar ook volwassenen. Het atelier is te huur nadat je een workshop hebt gevolgd zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.”

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Vraag informatie aan

Professionals