Schutterij Gijsbrecht van Aemstel

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 Reviews)

Kerkstraat 9 6686 BS Doornenburg

Share via

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen is de oudste vereniging van het dorp Doornenburg. De Schutterij is in 1791 (her-)opgericht en beschikt sinds 1912 over het huidige Schuttersgebouw. Het is een schuttersvereniging met een rijke geschiedenis en een florissant uitziende toekomst.

In de Middeleeuwen was het de taak van de schutterij om de burgers te beschermen. In de 18e eeuw is dit overgenomen door de politie, dat was een hele verandering. De schutterij kreeg toen de meer sociale en culturele functie en die vervullen we nog steeds. Het devies is dan ook Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid.

De schutterij staat middenin de Doornenburgse samenleving. De Schutterij organiseert in Doornenburg diverse activiteiten en feesten om de leefbaarheid van de Doornenburgse gemeenschap te bevorderen. Daarnaast werken we ook mee aan tal van activiteiten in het dorp, zoals vieringen van jubilea, Koningsdag, dodenherdenking, Bevrijdingsdag en de sinterklaasintocht.

De kermis- en schuttersfeesten in september vormen voor de meeste schutters het hoogtepunt van het jaar. In het weekend van de derde zondag van september, gaat de schutterij op de zaterdag naar de schietweide waar er gestreden wordt om de allerhoogste eer, de koningstitel. Daarna volgen er vier dagen feest, waarbij de hele familie van jong tot oud geniet.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

secretaris@schutterijdoornenburg.nl

Vraag informatie aan

Professionals