Stef Arntz Artiesten en Evenementen

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 Reviews)

Haarlemmerstraatweg 79 1165 MK Halfweg

Share via

“U wordt opgeroepen voor de luchtdoel-artillerie in de kazerne in Wezep” . Tsja……even niet, dank u. Als je betaald adviseur en begeleider bent van actiegroepen in Amsterdam is dat niet de meest voor de hand liggende carrière stap.
We praten over inmiddels 35 jaar geleden en het was veel leuker om met Hans, Frans en Martin Theaterstudio De Loods op te richten. Men koopt met hulp van alle vrienden en bekenden een 100 jaar oude roestige ijzeren loods, slaat daar de 1-e verdieping uit, hoopt dat de handel overeind blijft, en bouwt daar met bloed, zweet en tranen een prachtige acrobatiek-, theater- en dansstudio binnenin.
Jaren later verrijst daar een nog steeds druk bezette nieuwbouw-studio. Is het toeval dat theatermaker Stefan Jung daar binnenstapt met het spannende idee voor Circus Neus & Co? Ziet u het voor u? De klassieke rood-witte tweemaster circustent, de wagens, de artiesten, jarenlang rondreizend door Nederland langs, wat toen nog genoemd werd, “zwakzinnigeninrichtingen”? Overal werd juist díe plek uitgekozen door de circusdirecteur om de wereldpremière van zijn nieuwe circus te doen. Die niet doorgaat ! Want ‘s ochtends blijken het circus, de olifanten en tijgers verkocht te zijn en de acrobaten ontslagen. “Aan plezier valt tegenwoordig geen geld meer te verdienen” (ook toen al!) “en een fijne dag verder” . Om vervolgens in één middag de bezoekers zelf tot tientallen nieuwe circusartiesten op te leiden en zich te laten presenteren in een daverende spektakelshow voor echt publiek. Een interactief workshopproject “avant la lettre”.
Wie heeft er nooit van gedroomd de ster in het circus te zijn? Het was “te waar om droom te zijn”.Toen na 5 jaar het project stopte en de subsidie op was (dat bestond toen nog….) werd het tijd voor…….wat eigenlijk?

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Vraag informatie aan

Professionals